Match i Ettan Södra 2021
Matchstart: 2021-09-04 kl 16:00
Arena: Skillinge IP
Publik: 104

Matchen började med högt tempo och redan efter 7 minuter tog Österlen FF ledningen genom ett mål av Lassine Traore. FC Linköping City försökte komma in i matchen men hade svårt att skapa målchanser mot ett starkt försvarande hemmalag.

I den 29:e minuten ökade hemmalaget sin ledning till 2-0 genom en straff som Furkan Motori säkert satte. Bara några minuter senare drabbades FC Linköping City av en utvisning efter att Viktor Steen dragit på sig sitt andra gula kort.

Österlen FF fortsatte att dominera matchen och i den 33:e minuten utökade Zoran Jovanovic ledningen till 3-0. Innan halvtid hann Lassine Traore även med att göra sitt andra mål på matchen och fastställa halvtidsresultatet till 4-0 till Österlen FF.

I den andra halvleken försökte FC Linköping City komma tillbaka in i matchen men hade svårt att skapa några farliga målchanser. Österlen FF höll i ledningen och kunde till och med genomföra flera lyckade byten för att hålla uppe intensiteten i matchen.

Trots flera varningar och byte från båda lagen förblev resultatet oförändrat och matchen slutade med en klar 4-0-vinst för Österlen FF. Hemmapubliken på Skillinge IP fick se sitt lag ta en viktig seger och klättra i tabellen, medan FC Linköping City fortsatte att kämpa i botten av Ettan Södra.