Skövde AIK - Oskarshamns AIK (2 - 0)
Match i Ettan Södra 2021
Matchstart: 2021-09-11 kl 16:00
Arena: Södermalms IP

Matchen mellan Skövde AIK och Oskarshamns AIK på Södermalms IP inleddes på lördagseftermiddagen inför en tom läktare. Domaren Haris Memisević tillsammans med assistenterna Marcus Strandberg och Sirwan Zangana höll i taktpinnen under matchen.

Skövde AIK kom ut starkt och redan i den 20:e minuten tog man ledningen genom Viktor Granath, som satte dit 1-0. Oskarshamns AIK försökte komma tillbaka in i matchen, men Skövde AIK höll tätt bakåt och gav inte mycket utrymme för motståndarna.

I den 35:e minuten drog Oscar Lennerskog på sig en varning för Skövde AIK, medan Michael Hartmann i Oskarshamns AIK fick en varning precis innan halvtid.

I pausen valde Skövde AIK att göra ett byte där Lukas Lilja kom in istället för Oscar Lennerskog. I den 57:e minuten fick Oskar Stejdahl från Oskarshamns AIK en varning för en tuff tackling.

I den 60:e minuten gjorde Oskarshamns AIK två byten medan Elmar Abraham och Mikael Mörk för Skövde AIK drog på sig varsitt gult kort i den 74:e och 75:e minuten.

I den 80:e minuten slog Mikael Mörk till igen och satte dit 2-0 för Skövde AIK. Trots försök från Oskarshamns AIK att reducera lyckades man inte få in bollen i nät.

I den 88:e minuten gjorde Skövde AIK ett byte där David Frisk kom in istället för Mikael Mörk. Och i slutskedet av matchen gjorde man ytterligare ett byte där Gabriel Wallentin kom in istället för Daniel Ask.

Matchen slutade med en 2-0 seger för Skövde AIK, vilket innebar tre viktiga poäng i jakten på en högre placering i tabellen. Oskarshamns AIK hade svårt att få till det i denna match och får nu ladda om inför kommande matcher i Ettan Södra.