Match i Ettan Södra 2021
Matchstart: 2021-10-09 kl 14:00
Arena: Skillinge IP
Publik: 203

Lördag eftermiddag spelade Österlen FF mot Lunds BK i Ettan Södra på Skillinge IP. Den lilla publiksiffran på 203 hade samlats för att se om hemmalaget Österlen skulle kunna göra sin första seger på fem matcher.

Matchen inleddes med båda lagen hårt pressande och bollinnehavet växlade fram och tillbaka. Men det var Lunds BK som först lyckades göra mål genom Jesper Strid redan efter nio minuter. Österlen försökte komma tillbaka, men Strid ökade Lunds ledning ytterligare genom ett andra mål vid 29 minuter.

Österlen FF föll samman och de försökte att byta ut Adam Barchan mot Albin Önneflod vid 33 minuter, men det hjälpte inte mycket. Österlen fick en varning genom Oskar Blixt vid 43 minuter.

I andra halvlek försökte Österlen att rycka upp sig och skapa fler målmöjligheter, men Lunds BK fortsatte att dominera. Lunds bytte in David Sax i stället för Jakob Ottosson vid 57 minuter. Lunds fick sin andra varning genom Sax vid 61 minuter.

Lunds bytte in Dion Krasniqi i stället för Noah Christoffersson vid 74 minuter. Österlen FF bytte in Hugo Bjurnemark i stället för Albin Önneflod vid 77 minuter och bytte även ut Hugo Hellichius mot Lassine Traore. Med endast sju minuter kvar av matchen lyckades Österlen göra ett mål genom Hugo Bjurnemark.

Men det var för sent, Lunds BK fortsatte att hålla Österlen FF på avstånd till domaren blåste av matchen. Lunds bytte ut Rebin Asaad för Måns Hofvander vid 86 minuter. Lunds Stefan Arnshed fick en varning vid 87 minuter. Matchen slutade 1-2 till Lunds BK som fortsätter att stiga uppåt i tabellen medan Österlen FF fortfarande ligger fast på sin trettonde plats.