Match i Ettan Södra 2021
Matchstart: 2021-10-30 kl 15:00
Arena: Tornvallen, Stångby A-plan
Publik: 201

Det var en spännande match mellan hemmalaget Torns IF och serieledarna Oskarshamns AIK på Tornvallen. Med en publik på 201 personer och domare Magnus Römo Mella på planen, visste lagen att de skulle få visa upp sin bästa prestation.

Redan i första halvlek var det högintensivt och kämpigt spel från båda sidor. Efter att Torns IFs Adam Olofsson fått en varning i den 45:e minuten var det Mirza Halvadzic som lyckades göra det första målet för Torn i den 46:e minuten. Med en ledning på 1-0-övergick hemmalaget till en mer offensiv taktik och det skulle visa sig vara en lyckad strategi.

Snabbt efter pausen följdes Torns IFs första mål av ytterligare ett mål, denna gång gjort av Dylan Kosik Sulaiman i den 50:e minuten. Med en ledning på 2-0 var det fortsatt Torns IF som dominerade spelet och hade flera chanser att utöka sin ledning. Men Oskarshamns AIK lyckades sätta en käpp i hjulet och gjorde sitt första mål i den 56:e minuten genom Sadmir Zekovic.

Trots det försökte Oskarshamns AIK att utjämna, men Torns IFs försvar höll effektivt stången. Efter en melee i straffområdet gjorde Torns IFs Dylan Kosik Sulaiman sitt andra mål i matchen och spiken i kistan för gästerna i den 76:e minuten. Trots två byte från Oskarshamns AIK var det Torns IF som stod som segrare med en slutresultatet 3-1.

Detta var en viktig vinst för Torns IF i ett försök att klättra upp i tabellen och för Oskarshamns AIK var det en missad chans att ytterligare cementera sin position som serieledare. Med denna viktiga seger kommer Torns IF fokusera på att bygga vidare på sin framgång medan Oskarshamns AIK kommer att försöka återhämta sig från förlusten och fortsätta med sin dominans i ligan.