Matchstart: 2021-10-30 kl 13:00
Arena: Övrevi A
Publik: 523

Tvååkers IF tog emot Österlen FF i en spännande match på Övrevi A. Inför en imponerande publik på 523 personer klev lagen ut på plan för att göra upp om poängen i Ettan Södra.

Matchen började jämnt med båda lagen skapade chanser, men det var Tvååkers IF som tog ledningen efter 20 minuter genom en straff av Rasmus Andersson. Men det skulle bara ta 17 minuter för Österlen FF att svara tillbaka med ett mål av Hugo Bjurnemark.

Halvtidsvilan närmade sig men lagen kämpade vidare och Österlen FF drog på sig en varning när Bassam Ahmad foulingade. Kort efter pausen kunde dock Tvååkers IF återta ledningen när Tim Stålheden sköt in 2-1 för hemmalaget.

Österlen FF fick ytterligare en varning när Emir Osmanovski drog på sig en varning i den 60:e minuten, och Tvååkers IF utökade sin ledning med sitt andra mål av Rasmus Andersson i den 75:e minuten.

Matchen började se ut som en klar hemmaseger och Tvååkers IF bytte ut flera spelare för att hålla sin ledning. Österlen FF bytte också flera spelare men det skulle inte hjälpa. I den 88:e minuten högg Rasmus Andersson till igen och gjorde sitt tredje mål för dagen och fullbordade sin hat trick och sätta slutresultatet till 4-1 till Tvååkers IF.

En imponerande insats av hemmalaget som tog tre viktiga poäng mot Österlen FF och klättrade två plaser i tabellen. Nästa vecka möter Tvååkers IF Mjällby i en tuff bortamatch medan Österlen FF tar emot Torns IF på hemmaplan.