Assyriska IK - Oskarshamns AIK (2 - 1)
Match i Ettan Södra 2021
Matchstart: 2021-11-13 kl 13:00
Arena: Rosenlunds IP 2, Jönköping

Assyriska IK tog emot Oskarshamns AIK i en tuff match på Rosenlunds IP 2 i Jönköping. Trots att ingen publik var tillåten på grund av coronarestriktioner, var lagen fulla av energi. Domare Dino Demo och hans assistenter Simon Anderjon och Magnus Blennersjö höll ett gott öga på matchen för att säkerhetsställa fair play.

Det var Assyriska IK som inledde målskyttet i den 24:e minuten när Simon Nilsson lyckades överlista gästernas målvakt med ett präktigt skott. Efter det första målet fortsatte Assyriska IK att dominera spelet, men Oskarshamns AIK lyckades kvittera i den 37:e minuten genom Zakaria Sawo, som också spelade en viktig roll i resten av matchen.

Assyriska IK fick en varning i den 37:e minuten efter Oscar Fritzson visade onödig aggressivitet. Strax efter pausen fick Oskarshamns AIK en utvisning när Olle Lindqvist fick sitt andra gula kort. Detta var en stor nackdel för bortalaget, som nu blev tvungna att spela med en spelare mindre.

I den 60:e minuten gjorde Oskarshamns AIK sitt första byte när Kgotso Masangane kom in istället för Sadmir Zekovic. Två minuter senare gjorde de två ytterligare byten och bytte ut Johan Arvidsson och Malte Persson till förmån för Edvin Crona och Anton Ekeroth.

Assyriska IK gjorde också en byte när Faik Mahmic tog över för Toni Lukic i den 67:e minuten. Zakaria Sawo, som tidigare kvitterat för Oskarshamns AIK, fick en varning i den 69:e minuten.

Simon Nilsson fick också en varning åtta minuter senare för en tuff närkamp. Oskar Stejdahl fick en varning i den 79:e minuten till följd av ett tufft närkamp. Anton Ekeroth fick också en varning för onödig aggression. Oskarshamns AIK:s tränare Agim Hasani fick också en varning för att ha protesterat mot domsluten.

I den 88:e minuten gjorde Oskarshamns AIK två byten när Marcus Mikhail ersatte Zakaria Sawo, medan Assyriska IK drog in Jacob Shamoun för Seif Kadhim. Precis innan slutsignalen var det Jacob Shamouns tur att göra mål och fixa segern till Assyriska IK i den 90:e minuten, då resultatet blev 2-1.

Sammantaget var det en hård och krävande match med en massa spänning och överraskningar. Assyriska IK visade prov på ett strålande spel trots de många utmaningarna som följer med coronapandemin. Oskarshamns AIK kämpade djärvt men tvingades att kämpa ännu hårdare när de blev en man kort. Domaren och domsluten höll en hög standard, och båda lagen visade prov på god sportsanda.