Match i Norrettan, damer 2010
Matchstart: 2010-05-16 kl 14:00
Arena: Morbyvallen
Publik: 321

På en solig söndagseftermiddag på Morbyvallen möttes Gustafs GoIF och serieledande Piteå IF i en spännande match i Norrettan för damer. Publiken på plats var på hela 321 personer och domaren för dagen var Per-Inge Nyberg, assisterad av Josefin Aronsson och Ilir Sheremeti.

Redan i den 29:e minuten fick Piteå IF:s Linnea Gabrielsson en varning av domaren. Kort därefter, i den 38:e minuten, drog Gustafs GoIF:s Sofia Öijar på sig en varning.

I den 51:a minuten kunde Piteå IF ta ledningen genom Johanna Lindahl, vilket gav dem en 1-0 fördel. I den 67:e minuten utökade Piteå sin ledning när Erika Karlsson satte 2-0 för bortalaget.

Gustafs GoIF försökte göra ändringar och gjorde två byten i den 65:e minuten, där Anna Boström och Fredrika Eriksson kom in i spelet. Även Piteå IF gjorde ett byte samtidigt.

I den 90:e minuten slog Piteå IF till igen och Erika Nilsson Vaara satte 3-0 och fastställde därmed matchens slutresultat.

Efter matchen ligger Gustafs GoIF kvar på plats 6 i tabellen medan Piteå IF fortsätter att leda serien. En stark seger för gästande laget som visade sin dominans på planen under hela matchen.