Match i Norrettan, damer 2010
Matchstart: 2010-05-16 kl 16:00
Arena: Jämtkraft Arena
Publik: 275

Matchen mellan Östersunds DFF och Vasalunds IF på Jämtkraft Arena började intensivt. Redan i den andra minuten tog Vasalunds ledningen genom Karin Sandbrink, men Östersund lyckades kvittera genom Malin Eriksson i den 20:e minuten. Östersunds DFF tog sedan ledningen i den 42:a minuten när Malin Eriksson satte dit en straff.

I den andra halvleken gjorde båda lagen ett antal byte för att försöka hitta en väg till seger. Vasalunds IF lyckades kvittera igen i den 75:e minuten genom Mia Jalkerud, och bara en minut senare tog de ledningen genom Sarah Fredriksson. Trots ansträngningar från Östersunds sida lyckades de inte komma tillbaka och matchen slutade 2-3 till Vasalunds IF.

Matchen blev dock inte bara ett nederlag för Östersunds DFF, utan även en spelare från Vasalunds, Karin Sandbrink, blev utvisad i den 85:e minuten efter att ha fått två gula kort. Med segern behåller Vasalunds IF sin plats på tredje plats i tabellen, medan Östersunds DFF ligger kvar på åttonde plats. En intensiv match med drama på planen och en spännande upplevelse för de 275 åskådare som hade tagit sig till Jämtkraft Arena för att följa matchen.