Matchstart: 2010-06-13 kl 14:00
Arena: Hitachi Energy Arena
Publik: 201

Matchreferat:

Västerås BK 30 tog emot Östersunds DFF på Hitachi Energy Arena i en spännande match i Norrettan för damer. Publiken var på plats och stämningen var på topp när domaren Irfan Vukovic blåste igång matchen på söndag eftermiddag.

Redan i den första minuten tog hemmalaget ledningen genom Christine Värja, som satte dit bollen och fick laget att gå upp i en tidig ledning. Östersunds DFF försökte att komma tillbaka men hade svårt att hota Västerås försvar.

I den 19:e minuten utökade Amanda Wegerman ledningen för Västerås BK 30 och skapade en trygg 2-0 ledning inför halvtidsvilan.

I andra halvlek försökte båda lagen skapa chanser men det var Västerås BK 30 som hade kontroll över matchen. Östersunds DFF gjorde flera byte för att försöka vända på matchen men Västerås försvar höll tätt.

Matchen slutade 2-0 till Västerås BK 30 som tog tre viktiga poäng i Norrettan. En välförtjänt seger för hemmalaget som spelade en bra match och höll nollan. Östersunds DFF får ladda om inför nästa match och försöka komma tillbaka starkare.