Match i Norrettan, damer 2010
Matchstart: 2010-06-23 kl 19:00
Arena: LF Arena
Publik: 645

Piteå IF tog emot Umeå Södra FF på LF Arena inför en publik på 645 personer i en spännande match i Norrettan för damer. Domaren Rikard Mattsson höll i taktpinnen och matchen började klockan 19:00 en onsdag kväll.

Det var Piteå IF som inledde matchen starkast och redan i den 23:e minuten tog de ledningen genom Jennifer Rönnberg, vilket fick hemmapubliken att jubla. Umeå Södra FF fick dock inte ge upp och gjorde ett byte i den 61:a minuten då Emelie Strand Burström kom in istället för Linda Eklund.

Piteå IF utökade sin ledning i den 89:e minuten då Amanda Höglund slog in 2-0 och det verkade som att de skulle ta hem segern. Men Umeå Södra FF gav inte upp och i slutet av matchen lyckades de reducera genom Victoria Forsmark och skapa spänning igen.

Trots en stark avslutning från Umeå Södra FF var det dock Piteå IF som höll undan och säkrade tre poäng efter en spännande match med slutresultatet 2-1. En viktig seger för Piteå IF i jakten på serieseger i Norrettan för damer.