Match i Norrettan, damer 2010
Matchstart: 2010-09-04 kl 15:00
Arena: Tegstunets IP
Publik: 134

Matchen mellan Umeå Södra FF och Västerås BK 30 på Tegstunets IP började med en målglädje för bortalaget redan i den 11:e minuten. Emma Weber stod för en fin avslutning och sköt in 0-1 till Västerås BK 30. Efter detta mål hade bortalaget ett övertag och kunde utöka sin ledning i den 21:a minuten genom Natalie Medina, vilket innebar 0-2 till Västerås BK 30.

I den 62:a minuten försökte Umeå Södra FF ändra matchbilden genom att göra ett byte, där Mathilda Varmin kom in istället för Jennifer Ivesund. Det dröjde inte länge innan hemmalaget lyckades reducera genom Erika Blomstrand i den 74:e minuten, vilket gav Umeå Södra FF ett hopp om att kunna komma tillbaka in i matchen.

Ett byte följde även efter Umeå Södra FFs mål, där Sofia Stenman ersatte Malin Jonsson Fredriksson. Västerås BK 30 gjorde även ett byte i den 76:e minuten, då Stephanie Paramio kom in istället för Vicki Blommé.

I den 77:e minuten drog Emma Sundberg på sig en varning för Umeå Södra FF. Västerås BK 30 gjorde sedan ett sista byte i den 82:a minuten, där Lisa Hellenberg kom in istället för Amanda Wegerman.

Trots en slutförhoppning från Umeå Södra FF lyckades de inte komma ikapp och matchen slutade med en seger för Västerås BK 30 med 1-2. Publiken på Tegstunets IP fick bevittna en spännande match där bortalaget drog det längsta strået.