Match i Norrettan, damer 2010
Matchstart: 2010-09-25 kl 15:00
Arena: Idrottsparken
Publik: 132

Den eftermiddagen på Idrottsparken blev det en målrik tillställning när Sundsvalls DFF tog emot Västerås BK 30 i Norrettan på lördagen. Med 132 åskådare på läktaren var det en spännande match som bjöd på många mål och dramatik.

Det var hemmalaget Sundsvalls DFF som inledde starkast och redan i den 23:e minuten tog de ledningen genom Kim Sundlöv. Bara två minuter senare utökade de sin ledning genom Emma Jonsson. Men Västerås BK 30 gav sig inte och i den 33:e minuten reducerade Amanda Wegerman för bortalaget. Innan halvtid lyckades de även kvittera genom Vicki Blommé, ställningen var då 2-2.

I den andra halvleken fortsatte målen att trilla in och i den 50:e minuten tog Sundsvalls DFF återigen ledningen genom Jenny Hjohlman. Trots flera byte från båda lagen var det Sundsvalls DFF som var starkast och i den 78:e minuten gjorde Emma Jonsson sitt andra mål för dagen och ökade på ledningen. Linda Halén ökade ledningen ytterligare i den 82:a minuten.

Västerås BK 30 gav dock inte upp och i den 90:e minuten gjorde de två snabba mål, först genom Julia Åström på straff och sedan genom Johanna Nilsson. Trots en stark avslutning från bortalaget höll Sundsvalls DFF undan och vann till slut med 6-4.

Med denna seger klättrar Sundsvalls DFF i tabellen medan Västerås BK 30 får gå tillbaka och jobba på sin form inför kommande matcher. En underhållande match som bjöd på mycket spänning och målglädje för de som var på plats att se den.