Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-04-01 kl 19:00
Arena: Bravida Arena
Publik: 1 475

BK Häcken FF mötte Hammarby i en intensiv match i OBOS Damallsvenskan på fredag kväll på Bravida Arena. Matchen lockade en publik på 1475 personer och dömdes av domare Sara Persson, med assistenter Ida Kellström och Camilla Stendahl.

Inför matchen befann sig BK Häcken FF på sjunde plats i tabellen, medan Hammarby låg näst sist.

Matchen började med högt tempo och redan i den elfte minuten tog BK Häcken FF ledningen med 1-0 genom Stine Larsen, som satte bollen i mål från straffpunkten.

I den 34:e minuten drog Molly Johansson på sig en varning för BK Häcken FF.

BK Häcken FF fortsatte att dominera och i den 37:e minuten utökade Stine Larsen sin målskörd genom att återigen sätta en straff och göra 2-0 till sitt lag.

I halvtid genomförde BK Häcken FF ett byte, där Julia Karlernäs kom in istället för Filippa Curmark.

I den 53:e minuten inträffade ett olyckligt självmål av Hammarby, vilket innebar att BK Häcken FF ökade sin ledning till 3-0.

BK Häcken FF bytte sedan Anna Julia Csiki mot Andrine Stolsmo Hegerberg i den 60:e minuten.

I den 65:e minuten genomförde Hammarby två byten, där Emilia Larsson och Fanny Hjelm Rönnlund kom in istället för Vilde Hasund och Adelina Engman.

BK Häcken FF fortsatte att visa upp sin dominans och i den 67:e minuten gjorde Mille Gejl Jensen 4-0 med assistans av Josefine Rybrink.

I den 68:e minuten fick Stine Larsen lämna planen och istället kom Agla Maria Albertsdottir in för BK Häcken FF.

BK Häcken FF genomförde ytterligare två byten i den 80:e minuten, där Lisa Löwing och Hanna Wijk ersatte Molly Johansson och Lotta Ökvist.

I den 84:e minuten genomförde Hammarby sitt första byte, där Sara Eriksson byttes in istället för Madelen Janogy.

Hammarby bytte sedan in Ellen Schampi istället för Alice Carlsson i den 85:e minuten.

Bara minuten senare lyckades Hammarby reducera genom Eva Nyström med assist från Emilia Larsson, vilket innebar 4-1.

Matchen avslutades med detta resultat, där BK Häcken FF segrade med 4-1 över Hammarby.