Piteå IF DFF - Kristianstads DFF (2 - 2)
Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-04-03 kl 13:00
Arena: LF Arena
Publik: 789

Det var en spännande match mellan Piteå IF DFF och Kristianstads DFF i söndags eftermiddag på LF Arena. Publikens förväntningar var höga och matchen levde verkligen upp till förväntningarna. Domaren för matchen var Anastasia Oberlauf Poopuu, som bitvis hade en rätt het arbetsdag. Assisterande domare var Nikolaj Vikström och Johan Nyström.

Matchen började med ett oväntat självmål från Piteå IF DFF redan i den 11:e minuten, vilket ledde till att Kristianstads DFF tog ledningen med 1-0. Piteå var dock inte nöjda med det och kämpade sig tillbaka in i matchen. I den 23:e minuten kom utjämningen då Tabitha Michelle Tindell gjorde sitt tredje mål för säsongen för Kristianstads DFF. Evelyne Viens stod för assisten till målet.

I den 32:a minuten fick Sofia Wännerdahl från Piteå IF DFF en varning. Matchen blev alltmer intensiv och i den 37:e minuten blev det ännu hetare när Evelina Duljan från Kristianstads DFF fick en utvisning.

Straffmissen kom också i den 37:e minuten men den här gången var det Piteå IF DFF som hade chansen att ta ledningen, men Fanny Andersson lyckades tyvärr inte sätta bollen i mål.

I halvtid gjorde Kristianstads DFF ett byte, Amanda Jacobsen Andradóttir kom in istället för Delaney Baie Pridham.

Andra halvlek började och det var Kristianstads DFF som tog ledningen igen i den 50:e minuten. Evelyne Viens stod för målet och Gabrielle Carle för assisten. Piteå gav inte upp och i den 77:e minuten kom utjämningen från Fanny Andersson, denna gång med assist av Anam Imo.

I den 84:e minuten gjorde Kristianstads DFF sitt andra byte, in kom Emma Petrovic istället för Emmi Alanen. Piteå svarade med ett byte i den 86:e minuten, Emma Viklund byttes in istället för Katrina Guillou. Matchen var spännande ända till slutet och i den 93:e minuten bytte Kristianstads DFF in Kajsa Törnkvist istället för Alice Nilsson.

Matchen slutade med resultatet 2-2 och båda lagen kan vara nöjda med en poäng. Piteå IF DFF ligger nu på andra plats i tabellen medan Kristianstads DFF fortfarande leder tabellen. Det här var verkligen en match som visade på fotbollens spänning och oväntade händelser.