Linköping FC - KIF Örebro DFF 1 - 0

OBOS Damallsvenskan 2022


Linköping FC - KIF Örebro DFF (1 - 0)
Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-05-02 kl 19:00
Arena: Linköping Arena
Publik: 586


Linköping FC och KIF Örebro DFF möttes i en spännande match i OBOS Damallsvenskan på måndag kväll på Linköping Arena. Inför en publik på 586 personer var det domaren Sara Persson som skulle leda matchen tillsammans med de assisterande domarna Emanoel Tanzi och Alisa Levälampi.

Matchen var viktig för båda lagen, där Linköping FC låg på plats 3 i tabellen och KIF Örebro DFF på plats 7 inför matchen. Båda lagen var ivriga att ta hem tre poäng.

Efter en mållös första halvlek bjöd den andra halvleken på mer action. I den 55:e minuten fick Linköping FC:s Stina Lennartsson en varning av domaren. Efter det bytte Linköping FC ut Heidi Elisabeth Ellingsen mot Nadiia Kunina i den 57:e minuten i hopp om att förstärka laget.

I den 70:e minuten fick KIF Örebro DFF:s tränare Rickard Johansson en varning från domaren. KIF Örebro DFF bytte sedan ut Katie Jayne Lockwood mot Emilia Pelgander i den 74:e minuten samt Amanda Rantanen mot Wilma Öhman, för att försöka förbättra lagets chanser.

Det var Linköping FC som till slut skulle få göra matchens enda mål. I den 80:e minuten slog Saori Takarada till och satte 1-0 för Linköping FC. Målet var ett nickmål och fick publiken att jubla.

Linköping FC valde att byta ut Stina Lennartsson i den 85:e minuten och ersätta henne med Johanna Alm. KIF Örebro DFF försökte också förändra matchbilden genom att byta ut Anna Sandberg mot Regan Steigleder i den 90:e minuten.

Även Linköping FC gjorde ett byte, där Cornelia Kapocs fick lämna planen i den 90:e minuten och ersättas av Johanna Svedberg. Matchen slutade sedan 1-0 till Linköping FC, som därmed säkrade tre viktiga poäng i tabellen.

Efter matchen ligger nu Linköping FC kvar på plats 3, medan KIF Örebro DFF behåller sin 7:e plats. Båda lagen får nu ladda om inför kommande matcher i OBOS Damallsvenskan.