Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-05-21 kl 15:00
Arena: Guldfågeln Arena, Kalmar
Publik: 432

IFK Kalmar tog emot Umeå IK FF på Guldfågeln Arena i en spännande match i OBOS Damallsvenskan på lördagseftermiddagen. Publiken var inte den största med endast 432 åskådare på plats. Domarteamet bestod av huvuddomaren Sara Persson och assisterande domarna Jilan Taher och Alexander Hultqvist.

Innan matchen började hade båda lagen en svacka med flera förluster. IFK Kalmar hade förlorat sina fyra senaste matcher medan Umeå IK FF hade förlorat sina tre senaste. Båda lagen var revanschsugna och behövde en vinst för att vända trenden.

Matchen började intensivt med IFK Kalmar som satte in det första målet redan i fjärde minuten. Juliette Mikaela Kemppi gjorde målet, vilket var hennes fjärde för säsongen. Assisten kom från Alyssa Mae Walker, som spelade en viktig roll i anfallet.

Umeå IK FF svarade snabbt och kvitterade i den 13:e minuten. Henna-Riikka Honkanen gjorde målet efter en nick, vilket var hennes fjärde för säsongen. Matchen var fortsatt jämn och båda lagen kämpade för att ta ledningen.

Men det var IFK Kalmar som återigen tog ledningen i den 14:e minuten. Det var återigen Juliette Mikaela Kemppi som satte in bollen i nätet. Denna gång var det Charléne Nowotny som stod för assisten. IFK Kalmar hade nu 2-1 på sin sida och hoppades på att hålla ledningen.

Umeå IK FF visade att de inte hade gett upp och kvitterade ännu en gång i den 33:e minuten. Lisa Björk blev målskytt och det var hennes tredje mål för säsongen. Matchen fortsatte med hårda dueller och båda lagen försökte ta ledningen.

I den 41:a minuten fick Umeå IK FF en varning när Olivia Holm begick en förseelse. Spänningen var hög och båda lagen fortsatte att pressa framåt.

Efter en timmes spel kunde IFK Kalmar återta ledningen. Det var dock på bekostnad av Umeå IK FF då de gjorde ett självmål. IFK Kalmar var nu i ledning med 3-2 och försökte spela smart för att behålla sin fördel.

Båda tränarna gjorde byten i den 68:e minuten i ett försök att ändra matchbilden. Briana Campos och Tuva Skoog byttes in för Umeå IK FF medan Sarah Mellouk och Villemo Dahlqvist lämnade planen.

Spelarna fortsatte kämpa och båda lagen skapade farliga målchanser. IFK Kalmar bytte ut Wilma Finnman mot Jessica Ayers i den 81:a minuten för att förstärka sin defensiva linje, medan Umeå IK FF bytte in Katariina Kosola för Emma Åberg Zingmark.

IFK Kalmar bytte även i den 93:e minuten när Emelie Zakrisson byttes in för Alyssa Mae Walker. Matchen var nu inne på övertid och båda lagen kämpade för att påverka slutresultatet.

När domaren blåste av matchen stod det 3-2 till IFK Kalmar. Det var en hård och intensiv match där båda lagen kämpade hårt för segern. IFK Kalmar bröt sin förlustsvit och kunde andas ut med en viktig seger. Umeå IK FF fortsätter att leta efter sin nästa vinst, men kan ta med sig positiva saker från matchen.