Piteå IF DFF - Djurgårdens IF FF (3 - 0)
Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-06-13 kl 23:00
Arena: Lombia IP
Publik: 932

På Lombia IP spelades det en spännande match i OBOS Damallsvenskan mellan Piteå IF DFF och Djurgårdens IF FF. Matchen startade klockan 23:00 på måndagen och lockade en publik på 932 personer. Domare för matchen var Eva Svärdsudd med Jilan Taher och Leonora Heimdahl som assisterande domare.

Efter en mållös första halvlek tog Piteå IF DFF ledningen i den 53:e minuten genom ett självmål av Djurgårdens försvarare. Piteå fortsatte att pressa och i den 68:e minuten utökade de sin ledning till 2-0. Målskytt var Hlin Eiriksdottir som gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Assisten kom från Anam Imo.

Direkt efter målet valde Djurgården att göra tre byten. In kom Julia Walentowicz, Sara Lilja Vidlund och Stinalisa Johansson medan Kamilla Lilhammer Karlsen, Louise Hvarfner och Alice Bergström lämnade planen.

Bara en minut senare, i den 71:a minuten, pangade Piteå in sitt tredje mål. Återigen var det Hlin Eiriksdottir som satte bollen i nätet efter en assist av Anam Imo. Eiriksdottir nådde därmed sju mål för säsongen.

Mot slutet av matchen valde även Piteå att göra några byten för att bevara sin ledning. Cajsa Hedlund och Thea Bergsten ersatte Anam Imo och Hanna Andersson i den 81:a minuten.

Även Djurgården gjorde en förändring i samma minut då Ebba Wieder byttes in istället för Linda Maserame Motlhalo.

I den 83:e minuten gjorde Piteå ytterligare två byten. Sofia Vesterlund och Emma Viklund kom in för Hana Kerner och Katrina Guillou.

Mot slutet av matchen bytte även Piteå in Evelina Moberg istället för målskytten Hlin Eiriksdottir i den 88:e minuten. På Djurgårdens sida byttes Nicole Ruiz Granados in för Hayley Dowd.

Matchen slutade sedan med en övertygande seger för Piteå IF DFF med 3-0. Efter matchen låg Piteå på åttonde plats i tabellen medan Djurgården låg en placering under.