Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-08-19 kl 18:00
Arena: Bravida Arena
Publik: 662

BK Häcken FF visade sin dominans och spelglädje när de mötte KIF Örebro DFF i en OBOS Damallsvenskan-match på Bravida Arena. Publiken var taggad och 662 åskådare hade samlats för att se matchen.

Domaren för kvällen var Sara Wiinikka, med assistans av Alisa Levälampi och Viktoria Månsson som assisterande domare.

Redan i den andra minuten öppnade BK Häcken FF målskyttet. Hanna Wijk var framme och satte en fantastisk boll i nätet, vilket gav hemmalaget ledningen med 1-0.

Bara fem minuter senare hade BK Häcken FF ökat sin ledning. Aivi Luik stod för målet, där bollen slogs in från nick av Anna Sandberg. Resultatet var nu 2-0 till BK Häcken FF.

Hanna Wijk stod för ännu ett mål för BK Häcken FF bara två minuter senare. Denna gång tog hon saken i egna händer och sköt bollen i mål, vilket innebar 3-0 till BK Häcken FF i den nionde minuten.

I den trettonde minuten utökade Stine Larsen BK Häcken FF:s ledning till 4-0. Detta var hennes femte mål för säsongen och Hanna Wijk stod för assisten.

Halvtidsvilan kom som en välkommen paus för KIF Örebro DFF, medan BK Häcken FF var nöjda med sin prestation och genomförde ett byte. Mille Gejl Jensen ersatte Dora Zeller i laguppställningen.

I den 56:e minuten gjorde KIF Örebro DFF tre byten. Lisa Frisk, Emilia Pelgander och Elizabeth Pechersky kom in som nyförvärv, medan Amanda Rantanen, Frida Abrahamsson och Nathalie Hoff Persson lämnade planen.

BK Häcken FF var inte trötta på att göra mål och i den 58:e minuten ökade de sin ledning till 5-0. Anna Anvegård stod för målet, efter en assist av Stine Larsen.

BK Häcken FF fortsatte att röra om i laguppställningen och i den 60:e minuten gjorde de ett byte. Anna Julia Csiki ersatte Andrine Stolsmo Hegerberg.

Bara en minut senare gjorde BK Häcken FF ytterligare två byten. Marika Bergman Lundin och Pauline Hammarlund kom in, medan Filippa Curmark och Stine Larsen fick vila.

I den 64:e minuten stod Pauline Hammarlund för BK Häcken FF:s sjätte mål. Detta var hennes första för matchen och hon sköt bollen snyggt förbi KIF Örebro DFF:s målvakt.

KIF Örebro DFF gjorde sitt andra byte i den 68:e minuten när Wilma Öhman byttes in mot Heidi Kollanen.

BK Häcken FF fortsatte att genomföra byten och i den 72:a minuten kom Molly Johansson in i laget istället för Anna Sandberg.

Även KIF Örebro DFF genomförde sitt sista byte i den 75:e minuten då Katie Jayne Lockwood ersatte Elli Pikkujämsä.

I den 80:e minuten var det Carly Wickenheiser från KIF Örebro DFF som drog på sig en varning från domaren.

Matchen slutade med en slutresultatet 6-0 till BK Häcken FF, som visade upp en imponerande offensiv prestation. KIF Örebro DFF får nu ladda om inför kommande matcher och förhoppningsvis ta med sig lärdomar från denna match.