Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-08-26 kl 18:00
Arena: Behrn Arena
Publik: 354

På en fredag kväll i augusti spelade KIF Örebro DFF mot Piteå IF DFF i en spännande match i OBOS Damallsvenskan på Behrn Arena. Trots att publiksiffran bara var 354 personer fanns det en intensitet i luften när båda lagen kämpade för att ta hem segern.

Innan matchen började befann sig KIF Örebro DFF på en tionde plats i tabellen medan Piteå IF DFF låg på åttonde platsen. Båda lagen ville använda denna matchen som en möjlighet att klättra i tabellen och få med sig tre viktiga poäng.

Matchen inleddes med högt tempo och båda lagen hade sina chanser att ta ledningen. I den tionde minuten fick Piteå IF DFF en straff efter en tveksam situation i straffområdet. Hlin Eiriksdottir stegade fram för att ta straffen, men tyvärr sköt hon bollen utanför och missade chansen att ge sitt lag ledningen.

I den 62:a minuten gjorde Piteå IF DFF två byte när Maja Green och Emma Viklund ersatte Hana Kerner och Cecilia Edlund. Båda lagen fortsatte att kämpa för att hitta det avgörande målet, men det var Piteå som till slut lyckades.

I den 69:e minuten fick Piteå IF DFF äntligen utdelning när Hlin Eiriksdottir gjorde sitt åttonde mål för säsongen och gav sitt lag ledningen med 1-0. Målet blev avgörande och trots att KIF Örebro DFF gjorde flera byten i ett försök att komma tillbaka i matchen, lyckades de inte få in bollen i mål.

Med bara några minuter kvar av matchen gjorde båda lagen ytterligare byten för att försöka påverka resultatet. Emma Viklund blev varnad i den 90:e minuten och i den sjätte tilläggsminuten gjorde Piteå IF DFF sitt sista byte när Sofia Vesterlund kom in istället för Ronja Aronsson.

När domaren blåste av matchen stod det klart att Piteå IF DFF hade vunnit med 1-0. De tre poängen var viktiga för laget i deras kamp om en bättre placering i tabellen. Trots förlusten kan KIF Örebro DFF vara stolta över sin insats och fortsätta kämpa för att ta fler segrar i kommande matcher.