Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-09-16 kl 18:00
Arena: Kristianstads Fotbollsarena
Publik: 725

Kristianstad DFF tog emot Hammarby på Kristianstads Fotbollsarena i en spännande match i OBOS Damallsvenskan. Inför matchen låg Kristianstad på en tredjeplats i tabellen medan Hammarby hade vunnit sina fyra senaste matcher och låg femma.

Matchen drog igång klockan 18:00 på fredagskvällen inför en publik på 725 personer. Domare för matchen var Maral Mirzai med assisterande domare Leonora Heimdahl och Zilhad Zigovic.

Det var hemmalaget Kristianstad som tog ledningen i den tolfte minuten. Amanda Jacobsen Andradóttir slog till och satte 1-0 efter en assist från Emmi Alanen. Kristianstad fortsatte att dominera spelet och skapade flera farliga chanser.

I den 42:a minuten gjorde Kristianstad sitt första byte när Emelía Oskarsdóttir kom in istället för Emmi Alanen.

I den 54:e minuten utökade Kristianstad sin ledning till 2-0. Tabitha Michelle Tindell slog till och satte sitt 13:e mål för säsongen efter en assist av Mia Carlsson. Hammarby gjorde sedan två byten i den 64:e minuten när Emilia Larsson och Elise Kellond-Knight kom in istället för Adelina Engman och Matilda Vinberg.

I den 72:a minuten satte Kristianstad 3-0 genom Emelía Oskarsdóttir. Målet kom efter en assist från Tabitha Michelle Tindell. Kristianstad gjorde sedan ett byte när Maja Bodin kom in istället för Mia Carlsson i den 77:e minuten.

Hammarby försökte komma tillbaka in i matchen och gjorde ett byte när Courtney Nevin kom in istället för Alice Carlsson i den 69:e minuten. I den 88:e minuten lyckades de också reducera till 3-1 genom Vilde Hasund efter en assist av Fanny Hjelm Rönnlund. Hammarby gjorde sedan ett byte när Fanny Hjelm Rönnlund kom in istället för Emma Jansson i den 81:a minuten.

Det blev en intensiv avslutning på matchen med två varningar. Courtney Nevin fick en varning för Hammarby i den 83:e minuten och Evelyne Viens fick en varning för Kristianstad DFF i den 89:e minuten.

Matchen slutade sedan 3-1 till fördel för Kristianstad DFF. En viktig seger för laget som befäster sin position i toppen av tabellen medan Hammarby får fortsätta kämpa för att klättra högre.