Eskilstuna United DFF - BK Häcken FF 1 - 2

Eskilstuna United DFF - BK Häcken FF (1 - 2)
Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-09-17 kl 15:00
Arena: Tunavallen
Publik: 1 031

Det var en spännande match mellan Eskilstuna United DFF och BK Häcken FF i OBOS Damallsvenskan på Tunavallen. Matchen spelades på lördag eftermiddag inför en publik på 1031 personer. Domaren var Anastasia Oberlauf Poopuu, assisterad av Emelie Elfstrand och Elsa Wisting.

BK Häcken FF tog ledningen i den 33:e minuten med ett mål av Stine Larsen, hennes sjätte mål för säsongen. Målet kom efter en fin assist från Hanna Wijk. Eskilstuna United DFF svarade med att få en varning i den 43:e minuten då Linn Vickius drog på sig ett gult kort.

I halvtid gjorde Eskilstuna United DFF ett byte, där Elisabeth Tillenius ersatte Linn Vickius. I den 62:a minuten lyckades dock Eskilstuna United DFF kvittera genom ett mål av Paulina Nyström, hennes fjärde mål för säsongen. Assist kom från Mia Jalkerud.

BK Häcken FF gjorde två byten direkt efter målet, där Marika Bergman Lundin ersatte Anna Julia Csiki och Molly Johansson ersatte Mille Gejl Jensen. Eskilstuna United DFF drog på sig en varning i den 67:e minuten, där Noor Hoelsbrekken Eckhoff fick ett gult kort.

I den 70:e minuten tog BK Häcken FF återigen ledningen med ett mål av Marika Bergman Lundin, hennes tredje mål för säsongen. Trots ansträngningar från Eskilstuna United DFF lyckades de inte komma ikapp och BK Häcken FF tog därmed hem segern med 2-1.

Mot slutet av matchen gjorde båda lagen byten. I den 77:e minuten kom Maja Alvin in för Eskilstuna United DFF, medan Lucia Duras gick ut. I den 81:a minuten gjorde BK Häcken FF ett byte, där Dora Zeller ersatte målskytten Stine Larsen.

Det var en välspelad match där båda lagen bjöd på en spännande fotboll. BK Häcken FF lyckades dock ta hem segern med 2-1 och Stine Larsen, Marika Bergman Lundin och Paulina Nyström gjorde målen för sina respektive lag.