Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-09-25 kl 15:00
Arena: Skytteholms IP 1
Publik: 220

Det var en spännande match mellan AIK och Eskilstuna United DFF i OBOS Damallsvenskan. Matchen ägde rum på Skytteholms IP 1 inför en publik på 220 personer. Domaren för matchen var Hanna Laajanen och hon assisterades av Elsa Wisting och Caroline Lindqvist.

Innan matchen började var AIK i en svacka med sju raka matcher utan seger. Det var därför extra viktigt för AIK att försöka bryta den negativa trenden.

Efter 20 minuter gjorde AIK ett byte där Chinyelu Asher bytte av Adelisa Grabus. Det var ett försök från AIK att ändra på matchbilden och komma till fler farliga målchanser.

Eskilstuna United DFF tog ledningen i matchens 24:e minut genom en målskytt som redan har gjort fem mål under säsongen, Paulina Nyström. Detta mål gav Eskilstuna ett övertag i matchen och gjorde det svårare för AIK att komma tillbaka.

AIK:s Jennie Nordin drog på sig en varning i den 34:e minuten, vilket gjorde att AIK-spelaren var tvungen att vara extra försiktig under resten av matchen.

I den 62:e minuten ökade Eskilstuna United sin ledning till 2-0 genom ytterligare ett mål av Paulina Nyström. Detta var hennes sjätte mål för säsongen och gjorde det ännu svårare för AIK att komma tillbaka i matchen.

Efter Eskilstunas andra mål gjorde AIK ännu ett byte i hopp om att ändra på matchbilden. Caroline Murray byttes in istället för Julia Olsson.

Eskilstuna United gjorde ett byte i den 71:a minuten då Lucia Duras byttes in istället för Ngozi Sonia Okobi-Okeoghene. Det var ett byte för att fräscha upp laget och hålla AIK på avstånd.

I den 75:e minuten gjorde Eskilstuna United ännu ett byte när Noor Hoelsbrekken Eckhoff fick chansen istället för Elin Rombing. Syftet med bytet var att ge spelaren ny energi och kanske få till ännu ett mål.

AIK gjorde två byten i den 82:a minuten. Nora Rönnfors kom in istället för Matilda Nildén och Nova Furevik ersatte Wilma Ljung Klingwall. AIK behövde nu hitta ett sätt att komma tillbaka och detta var deras sista chans att ändra på matchen.

I den 88:e minuten lyckades AIK göra ett tröstmål genom Jennie Nordin. Det var ett nickmål som fick AIK:s spelare och fans att få tillbaka hoppet om att komma ikapp i matchen.

AIK:s Emelie Jansson drog på sig en varning i den 90:e minuten, vilket gjorde att hon också behövde vara försiktig för att inte få ett rött kort.

I den andra tilläggsminuten gjorde Eskilstuna United ännu ett byte där Maja Alvin kom in istället för Mia Jalkerud för att hålla undan för AIK:s anfall och säkra segern.

Matchen slutade 2-1 till Eskilstuna United DFF. Det var en viktig seger för dem och en tuff förlust för AIK som fortsätter att ha svårt att hitta formen.