Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-09-26 kl 19:00
Arena: Hammarby IP 1
Publik: 1 264

I måndagskvällens match i OBOS Damallsvenskan möttes Hammarby och Linköping FC på Hammarby IP 1. Publiken var samlad och 1264 personer hade tagit plats på läktaren för att bevittna denna spännande match. Domartrion, ledd av Maral Mirzai, stod redo att leda matchen tillsammans med de assisterande domarna Jilan Taher och Emelie Elfstrand.

Matchen inleddes intensivt och båda lagen visade upp en stark spelvilja. Dock var det Hammarby som fick en tidig varning när Pablo Piñones-Arce, Hammarbys tränare, ansågs ha agerat på ett otillåtet sätt. Kyra Cooney-Cross från Hammarby drog även på sig en varning efter en halvtimmes spel.

Efter 39 minuter var det dags för en varning även för Linköping FC, då Nilla Fischer blev bestraffad av domarteamet. Trots flera chanser åt båda håll var det ännu mållöst när vi gick in i den andra halvleken.

I den 56:e minuten blev det ännu en varning för Hammarby, denna gång tilldelades Elise Kellond-Knight. Efter detta bytte Linköping FC ut Stina Lennartsson och istället kom Yuka Momiki in i spel. Endast två minuter senare fick Linköping FC sitt mål när Olga Adela Ahtinen satte bollen i nätet och gav sitt lag ledningen med 1-0. Detta var Ahtinens femte mål för säsongen.

Linköping FC drog på sig ytterligare en varning då Cornelia Kapocs fick ett gult kort i den 60:e minuten. Efter detta bytte Linköping FC ut Kapocs och in kom Therese Simonsson istället.

I jakten på en kvittering bytte Hammarby ut Elise Kellond-Knight och istället kom Emma Jansson in i den 73:e minuten. Linköping FC fortsatte att hålla en hård defensiv och i den 77:e minuten var det dags för ännu en varning för dem, denna gång till Olga Adela Ahtinen.

I en sista ansträngning för att åstadkomma en förändring bytte Hammarby ut Adelina Engman och istället kom Emma Westin in i den 78:e minuten. Nellie Karlsson från Linköping FC drog på sig en varning i den 83:e minuten och i den 86:e bytte Hammarby ut Vilde Hasund mot Emilia Larsson.

Trots flera försök från Hammarby att få in ett kvitteringsmål, lyckades de inte spräcka nollan och matchen slutade till slut med seger för Linköping FC med 1-0. Med denna viktiga vinst befäster Linköping FC sin position på plats 2 i tabellen, medan Hammarby ligger kvar på plats 5. Assisterande tränaren för Hammarby, Rafael Roldan Bermudez, fick även en varning i den 93:e minuten för sitt beteende under matchen.