FC Rosengård - Eskilstuna United DFF 1 - 0

FC Rosengård - Eskilstuna United DFF (1 - 0)
Match i OBOS Damallsvenskan 2022
Matchstart: 2022-10-14 kl 18:00
Arena: Malmö IP
Publik: 1 062

FC Rosengård mötte Eskilstuna United DFF i en spännande match i OBOS Damallsvenskan på Malmö IP. Matchen började klockan 18:00 på fredag kväll och publiken på plats var 1062 personer. Domare för matchen var Tess Olofsson, assisterad av Emelie Elfstrand och Ida Kellström.

Inför matchen hade FC Rosengård tre raka segrar och låg i ledning i tabellen. Eskilstuna United DFF å andra sidan befann sig på åttonde plats.

Redan i den tolfte minuten fick Eskilstuna United DFF sin första varning när Felicia Saving begick en överträdelse. Bara fyra minuter senare fick även Noor Hoelsbrekken Eckhoff varning för gästande laget.

I den 43:e minuten lyckades FC Rosengård göra matchens enda mål. Sofie Bruun Bredgaard stod för målet, vilket var hennes sjunde för säsongen. Loreta Kullashi assisterade till målet. Detta gav FC Rosengård en 1-0 ledning.

Vid halvtid hade inga fler mål gjorts. Båda lagen gjorde byten tidigt i den andra halvleken. I den 56:e minuten gick Halimatu Ibrahim Ayinde in istället för Olivia Holdt för FC Rosengård. Samtidigt byttes Loreta Kullashi ut mot Stefanie Sanders.

Eskilstuna United DFF gjorde även två byten i den 80:e minuten. Lucia Duras kom in istället för Ngozi Sonia Okobi-Okeoghene och Joanna Aalstad Bækkelund ersatte Matilda Plan.

Mot slutet av matchen gjorde även FC Rosengård två byten i den 83:e minuten. Frederikke Thögersen byttes in istället för Sofie Bruun Bredgaard och Karin Lundin ersatte Olivia Schough.

När domaren blåste av matchen stod det fortfarande 1-0 till FC Rosengård. Matchen slutade alltså med en seger för hemmalaget som fortsatte sin starka form. Eskilstuna United DFF kämpade väl men kunde inte komma ikapp och fick lämna planen utan poäng denna gång.