Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-03-31 kl 18:00
Arena: Bilbörsen Arena
Publik: 521

Linköping FC överraskade på hemmaplan när de slog FC Rosengård på fredagskvällen med hela 4-1. Linköping FC hade en stark start på matchen och tog ledningen redan efter 11 minuter med ett mål av Cornelia Kapocs. Olga Adela Ahtinen utökade sedan ledningen till 2-0 i den 32:a minuten. Bara två minuter senare var det Cathinka Tandbergs tur att sätta bollen i nätet och ställa siffrorna på 3-0 till Linköping FC.

I halvtid gjorde FC Rosengård två byten i ett försök att vända matchen. Men istället var det Linköping FC som fortsatte att dominera. Yuka Momiki satte en straff i den 49:e minuten och bara några minuter senare fick Rosengård en reducering genom Sofie Bruun Bredgaard, men det var allt som de skulle lyckas med.

Linköping FC höll undan bra och kunde till och med genomföra ytterligare ett bytest med bara några minuter kvar av matchen. Det slutade 4-1 till Linköping FC och de behåller sin andraplats i tabellen, medan FC Rosengård får fortsätta kämpa för att avancera från sin niondeplats.