Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-05-08 kl 19:00
Arena: Visma Arena, Växjö
Publik: 343

Linköping FC stod som segrare i mötet med Växjö på Visma Arena i OBOS Damallsvenskan. Matchen slutade 2-4 till förmån för gästerna från Linköping efter en spännande match med många målchanser.

Redan efter tolv minuter tog Linköping FC ledningen genom Emma Östlund som satte bollen i nätet bakom Växjö-målvakten. Men Växjö gav inte upp och kvitterade tio minuter senare när Elin Nilsson satte 1-1 på straff.

Matchen fortsatte sedan i högt tempo med flera farliga målchanser åt båda lagen. I den andra halvleken lyckades Växjö ta ledningen genom Evelyn Ijeh, men Linköping FC svarade direkt och kvitterade genom Cathinka Tandberg.

Sedan var det Linköping FC:s tur att ta ledningen igen när Cathinka Tandberg satte 3-2 med bara femton minuter kvar av matchen. Cornelia Kapocs gjorde sedan matchavgörande 4-2 för gästerna bara några minuter senare.

Trots att Växjö pressade på och försökte reducera den tunga förlusten, så höll Linköping FC undan och fick med sig tre viktiga poäng hem till Östergötland.

Matchen dömdes av Tess Olofsson och hade en publiksiffra på 343 personer på plats på Visma Arena i Växjö.