Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-05-21 kl 15:00
Arena: Visma Arena, Växjö
Publik: 449

Söndagseftermiddagen bjöd på en spännande match i Visma Arena där Växjö tog emot IF Brommapojkarna i en match som slutade 1 - 0 till hemmalaget. Matchen inleddes med ett starkt spel från båda lagen, men det var Växjö som lyckades ta ledningen på ett mål av Evelyn Ijeh i den sextonde minuten.

IF Brommapojkarna försökte kvittera och bytte in såväl Filippa Wallén som Julia Olsson, men Växjö stod stadigt i försvaret och höll emot. Nesrin Akgün fick en varning för hemmalaget i den 65:e minuten medan Mathilda Johansson Prakt byttes in för IF Brommapojkarna i den 72:a minuten i ett försök att vända matchen.

Växjö gjorde två ändringar, bland annat byttes målskytten Ijeh ut i den 88:e minuten till förmån för Hanna Stokki. Trots starka försök av IF Brommapojkarna tog matchen slut med 1-0 i Växjös favör.

Domaren Maral Mirzai ledde matchen med assistans från Almira Spahic och Luke Kyqyku. Publiken var enligt matchfakta 449 personer på plats för att se matchen i OBOS Damallsvenskan.