IK Uppsala Fotboll - FC Rosengård (0 - 0)
Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-06-09 kl 18:00
Arena: Studenternas
Publik: 821

Inledningsvis var lagen välorganiserade och båda kämpade hårt för att ta tag i matchen. Det var ett jämnt spel där båda lagen skapade en del chanser, men utan resultat. FC Rosengård hade till en början mer bollinnehav, men IK Uppsala Fotboll försvarade hårt och höll tätt.

Under första halvlekens sista minuter fick IK Uppsala Fotboll en varning när målvaktstränaren Jonas Bylund tog överblicken och riktade kritik mot domaren Odai Alwani för en domslut som han inte var nöjd med.

Andra halvlek inleddes med mer tempo och fler chanser för båda lagen. FC Rosengård var ivriga att ta ledningen och gjorde tre byten i hopp om att hitta det avgörande målet. Men det var IK Uppsala Fotboll som hade matchens bästa chans när Louise Hvarfner sköt i ribban på en kontring.

Matchen slutade 0-0 efter att båda lagen kämpat hela matchen. Maria Poli och Louise Hvarfner byttes in sent av IK Uppsala Fotboll i ett försökt att hitta det avgörande målet, men det ville sig inte för något av lagen och matchen slutade oavgjort.

Publiken på Studenternas bjöds på en spännande och välspelad match där båda lagen visade prov på kampvilja och hårt försvarsspel. Domaren Odai Alwani och assistenterna Josefine Bastås och Elsa Wisting skötte sitt arbete på ett bra sätt och höll matchen under kontroll.