Matchstart: 2023-06-09 kl 18:00
Arena: Bilbörsen Arena
Publik: 701

Matchreferat:

Linköping FC och Vittsjö GIK möttes på Bilbörsen Arena i en match som skulle visa sig bli både spännande och nervkittlande. Inför matchen var Linköping FC favoriter då de låg högre upp i tabellen än Vittsjö GIK.

Matchen började med högt tempo och båda lagen kämpade för att ta ledningen. Efter 19 minuter var det Linköping FC som tog ledningen genom Michelle De Jongh. Efter målet fortsatte Linköping att trycka på och skapade flera farliga chanser.

Precis innan halvtidsvilan satte Cathinka Tandberg in 2-0 till Linköping FC efter en fin passning från De Jongh. I halvtidsvilan gjorde Vittsjö GIK ett byte, vilket skulle visa sig ge laget ny energi.

Andra halvlek inleddes med högt tempo från Vittsjö GIK som försökte reducera Linköpings ledning. Efter 55 minuter fick Katrina-Lee Gorry en varning, men det hindrade henne inte från att göra en mycket viktig mål för Vittsjö GIK. Efter Gorrys mål fortsatte Vittsjö att pressa på och söka en kvittering.

Med bara några minuter kvar av matchen gjorde Vittsjö ett byte då Sura Yekka bytte in för Elisabet Klinga. Men det skulle inte räcka för Vittsjö GIK som till slut förlorade matchen med 2-1.

Linköping FC tog därmed en viktig seger och behåller sin fjärdeplats i tabellen medan Vittsjö GIK åkte på en tung förlust. Publiksiffran på 701 personer visar att det var en relativt lugn och stillsam kväll på Bilbörsen Arena. Domaren Adli Assali och hans assisterande domare Alisa Levälampi och Alexander Öhnedal ledde matchen på ett bra och rättvist sätt.