IF Brommapojkarna - BK Häcken FF (0 - 6)
Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-06-11 kl 13:00
Arena: Grimsta IP 1
Publik: 116

BK Häcken FF överglänste IF Brommapojkarna på Grimsta IP 1 i söndagens OBOS Damallsvenskan-match. Hemmalaget hade publikens stöd men det räckte inte mot gästerna som redan efter 11 minuter tog ledningen genom Anna Anvegård. Bara två minuter senare utökade Rusul Rosa Kafaji ledningen till 2-0 och ännu en gång två minuter efter det gjorde Kafaji sitt andra mål och gästerna ledde med 3-0.

I halvtid bytte BK Häcken FF ut Filippa Curmark mot Ruby Grant medan IF Brommapojkarna bytte ut Frida Boriero mot Mathilda Johansson Prakt. Gästerna fortsatte att dominera och på den 53:e minuten gjorde Ruby Grant BK Häcken FF:s fjärde mål. Wilma Wärulf byttes ut mot Ebba Hjalmarsson för hemmalaget två minuter senare men det hjälpte inte.

På den 61:a minuten gjorde Clarissa Larisey gästernas femte mål och hemmalaget bytte ut Saga Swedman mot Vera Blom och Ellen Toivio mot Frida Thörnqvist samtidigt. Gästerna fortsatte att imponera och Anna Anvegård gjorde sitt andra mål genom en frispark på den 79:e minuten. BK Häcken FF gjorde tre byte på en gång efter det, Molly Johansson och Alexandra Hellekant kom in för Aivi Luik och Clarissa Larisey medan Line Wessman byttes in för Klara Andrup för IF Brommapojkarna.

Elsa Karlsson i hemmalaget drog på sig en varning på den 78:e minuten och Ruby Grant i gästerna fick en varning på den 90:e minuten. Aisha Masaka byttes in för Rusul Rosa Kafaji i BK Häcken FF:s sista byte på den 87:e minuten men det blev inga fler mål. Matchen slutade med en förkrossande seger för BK Häcken FF på 6-0.