IFK Norrköping FK - KIF Örebro DFF 0 - 1

IFK Norrköping FK - KIF Örebro DFF (0 - 1)
Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-09-02 kl 15:00
Arena: Platinumcars Arena
Publik: 856

Den här lördagseftermiddagen möttes IFK Norrköping FK och KIF Örebro DFF på Platinumcars Arena i en spännande match i OBOS Damallsvenskan. En publik på 856 personer hade tagit sig till arenan för att följa matchen som dömdes av Selma Griberg med assistans av Sam Seno och Alexander Öhnedal.

Matchen startade jämnt mellan lagen men det var KIF Örebro DFF som skulle få matchens första mål. I minut 35 satte Maja Bodin bollen förbi Norrköpings målvakt och gav gästerna en 1-0 ledning.

IFK Norrköping FK försökte att kvittera men hade svårt att få in bollen i mål. Istället blev det flera byten på båda sidor. I minut 60 byttes Sabina Ravnell ut för Chelsie Dawber i IFK Norrköping FK, medan KIF Örebro DFF bytte ut Ida Björnberg för Inka Sarjanoja i minut 62.

IFK Norrköping FK fortsatte att pressa för en kvittering men utan framgång. I minut 71 byttes Vilma Emilia Koivisto ut för Lisa Johansson i Norrköpings lag. KIF Örebro DFF bytte också ut en spelare när Jenny-Julia Danielsson gick ut och Audrey Harding kom in i minut 80.

Med matchklockan på stopptid bytte IFK Norrköping FK ut Elin Landström för Jennie Egeriis i minut 90+1. KIF Örebro DFF gjorde också ett byte när Ronja Karlsson Törnborg ersatte målskytten Maja Bodin i minut 90+5.

När domare Selma Griberg blåste av matchen stod det fortfarande 1-0 till KIF Örebro DFF. Det var ett väl genomfört match av båda lagen men det var KIF Örebro DFF som drog det längsta strået på Platinumcars Arena den här lördagen i OBOS Damallsvenskan.