Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-09-10 kl 15:00
Arena: Vittsjö IP A-plan
Publik: 746

Vittsjö GIK vann söndagens match mot Växjö med en knapp men avgörande 1-0 seger på Vittsjö IP A-plan. Målet kom i den 36:e minuten av matchen då Charlotte Grant tog ett kliniskt skott och sänkte bollen i nätet efter en fin assist från Elisabet Klinga.

Matchen var jämn och spelades med goda tekniska färdigheter från båda lagen. Växjö hade flera farliga anfall men Vittsjö höll emot och försvarade starkt.

I den första halvleken drog Katrina-Lee Gorry på sig en varning efter ett tufft motstånd.

I den andra halvleken genomförde båda lagen flera byten, men Vittsjö fortsatte att pressa på för fler mål. Växjö fortsatte att kämpa men kunde inte komma ikapp.

Vittsjö, som nu ligger på plats 5 i tabellen, kan känna sig nöjda med en välspelad match och viktiga tre poäng. Växjö ligger på plats 9 i tabellen efter förlusten. Domaren för matchen var Sara Wiinikka och assisterande domare var Ajdin Mlivic och Alexander Öhnedal.

Totalt sett var det en spännande match med många fina insatser från båda lagen och det var verkligen en rolig eftermiddag för de 746 åskådarna som fanns på plats.