Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-10-13 kl 19:00
Arena: Stockholms Stadion 1
Publik: 1 590

Den här fredagskvällen var det dags för en spännande match i Stockholms Stadion 1 där Djurgården tog emot IFK Norrköping FK i OBOS Damallsvenskan. Inför de 1590 på läktaren var lagen placerade mitt i tabellen på plats 9 respektive 8 och båda behövde en seger för att klättra uppåt.

Matchen inleddes jämnt och båda lagen skapade flera farliga chanser. Men det var IFK Norrköping FK som tog ledningen i den 39:e minuten när Vilma Emilia Koivisto satte bollen i nätet. Djurgården försökte komma tillbaka men lyckades inte få in bollen före halvtid.

I halvtid gjorde IFK Norrköping FK ett byte där Nicole Robertson kom in istället för Chelsie Dawber. Efter en timmes spel bytte även IFK Norrköping FK ut Lovisa Gustafsson för Svea Rehnberg. Djurgården valde att förstärka sitt lag genom att byta in Lova Lundin istället för Tilde Lindwall i den 62:a minuten.

Djurgården försökte pressa på för en kvittering men IFK Norrköping FK försvarade bra och hade flera chanser att öka sin ledning. I den 73:e minuten var det Djurgårdens Matilda Plan som drog på sig en varning efter en tuff tackling. Strax därefter gjorde IFK Norrköping FK sitt andra byte då Lisa Johansson kom in istället för Sabina Ravnell.

I den 76:e minuten fick Djurgården ytterligare en varning när Alexsandra Lobanova blev varnad efter en tuff duell. Djurgården bytte sedan ut Nellie Lilja mot Hayley Dowd för att försöka hitta mer offensiv kraft. Det skulle visa sig vara en lönsam bytet då Lova Lundin, som tidigare bytts in, kvitterade till 1-1 i den 79:e minuten efter en fin assist av Ebba Hed.

Djurgården fortsatte pressa på och i den 84:e minuten bytte de in Kamilla Lilhammer Karlsen för att förstärka mittfältet. IFK Norrköping FK svarade med två byten på övertid genom att byta ut Jennie Egeriis mot Elin Landström och Vilma Emilia Koivisto mot Azumah Bugre. Matchen slutade 1-1 och båda lagen fick en poäng var. Det var en jämn match där båda lagen hade chanser att avgöra, men till slut kunde ingen vinna.