BK Häcken FF - IF Brommapojkarna (4 - 0)
Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-10-14 kl 15:00
Arena: Bravida Arena
Publik: 932

Det var en solig lördagseftermiddag på Bravida Arena när BK Häcken FF mötte IF Brommapojkarna i en spännande match i OBOS Damallsvenskan. Domare Sandra Almkvist inledde matchen och efter bara 12 minuter såg vi det första målet i matchen. Det var BK Häcken som tog ledningen med hjälp av Felicia Schröder och en assist från Anna Anvegård, och publikens jubel skrek genom arenan.

IF Brommapojkarna kämpade hårt för att kvittera, men efter 22 minuter fick tränare Staffan Jacobsson en varning av domaren. I halvtid byttes Frida Thörnqvist ut och Saga Swedman byttes in, i hopp om att ge IF Brommapojkarna en nystart i andra halvlek. Men det var BK Häcken som dominerade, och efter 55 minuter gjorde Aisha Masaka ett märkvärdigt nickmål med hjälp av en assist från Hanna Wijk, och ledde nu matchen med 2-0.

IF Brommapojkarna försökte fortsätta kämpa, men efter 75 minuter gjorde Aisha Masaka sitt andra mål i matchen med hjälp av Felicia Schröder, och BK Häcken ledde nu med 3-0. BK Häcken gjorde massor av byten för att hålla pressen uppe, och tillslut i 90+1 minut gjorde Monica Jusu Bah det fjärde och sista målet i matchen som satte punkt för en spännande match. Slutresultatet blev 4-0 till BK Häcken FF, med glädje och jubel från hemmapubliken.

Publiksiffra var 932 och domaren Sandra Almkvist gjorde ett utmärkt jobb tillsammans med assisterande domarna Viktoria Månsson och Emre Akan. BK Häcken FF vann matchen rättvist och tack vare en fantastisk prestation från hela laget.