Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-10-15 kl 14:00
Arena: LF Arena
Publik: 792

Piteå IF DFF tog emot Vittsjö GIK i en spännande match på LF Arena i söndags eftermiddag. Med 792 åskådare på läktaren var det en laddad stämning. Domare Tess Olofsson med assistans av Emelie Elfstrand och Alisa Levälampi höll i trådarna.

Matchen inleddes jämnt, men Vittsjö fick två varningar inom loppet av sex minuter, vilket gav Piteå en liten fördel. Piteå hade flera farliga målchanser men missade målet varje gång. Halvtidsresultatet stod därför kvar på 0 - 0.

I den andra halvleken började Piteå få övertag i matchen och efter 61 minuter gjordes det första bytet av laget, där Olivia Holm ersatte Cecilia Edlund. En kvart senare gjordes två byten på kort tid där Ásla Johannesen och Emma Viklund ersatte Sara Eriksson och Tuva Skoog.

I den 75:e minuten fick Piteå IF DFF en straffspark, och Anam Imo gjorde inget misstag och satte bollen i mål. Vittsjö försökte desperat samla krafter och bytte in Cajsa Rubensson och Moa Karlsson i hopp om en kvittering, men det gav inget resultat. Matchen avslutades med ett byte för Piteå där Selina Henriksson ersatte Katrina Guillou.

Matchen slutade med en knapp vinst för Piteå IF DFF med resultatet 1 - 0. Med den här segern tar Piteå IF DFF ett kliv upp till plats 4 i tabellen medan Vittsjö GIK faller ner till plats 6. En oerhört viktig och dramatisk match för båda lagen.