Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-10-21 kl 15:00
Arena: Behrn Arena
Publik: 389

På lördagseftermiddagen möttes KIF Örebro DFF och Djurgården på Behrn Arena i en spännande match i OBOS Damallsvenskan. Domare Isabelle Svensson höll i taktpinnen på planen med assisterande domarna Danha Bachiri och Viktor Sundberg.

Matchen kickade igång klockan 15:00 med 389 fans på plats. Efter en jämn första halvlek lyckades Djurgården ta ledningen i den andra halvleken i minut 55 genom ett nickmål av Beata Kollmats, med assist av Matilda Plan.

KIF Örebro DFF bytte in Inka Sarjanoja och Elsa Pelgander i minut 62, vilket ledde till flera farliga anfall som höll på att resultera i en kvittering. I minut 74 fick dock Emilia Pelgander en varning, vilket satte en dämpare på stämningen.

Men KIF Örebro DFF gav inte upp och i minut 79 lyckades Inka Sarjanoja göra sitt första mål för klubben och kvittera matchen till 1-1. Båda lagen fortsatte att kämpa för segern, men utan resultat.

Det var nära att Kamilla Lilhammer Karlsen, som byttes in för Djurgården i minut 82, kunde avgöra matchen med ett par farliga skott mot mål. Men matchen slutade 1-1 efter ett sista byte av KIF Örebro DFF där Audrey Harding och Bergþóra Sól Ásmundsdóttir byttes in.

Domare Isabelle Svensson delade ut en varning till Djurgårdens Nellie Lilja i minut 86, men inga fler mål gjordes och matchen slutade i oavgjort. Både KIF Örebro DFF och Djurgården kan vara nöjda med en poäng i denna match.