Match i OBOS Damallsvenskan 2023
Matchstart: 2023-11-05 kl 17:00
Arena: Tele2 Arena
Publik: 15 033

Hammarby tar ledningen tidigt i matchen när Eva Nyström sätter dit en straff i matchens tredje minut. Hemmalaget fortsätter att trycka på och Madelen Janogy ökar ledningen till 2-0 i den artonde minuten. Bara fem minuter senare gör Jonna Andersson 3-0 efter en fin passning från Ellen Wangerheim.

BK Häcken försöker återhämta sig och gör en första byte i den 33:e minuten, när Elma Junttila Nelhage ersätter Katariina Kosola. Detta verkar ge gästerna en boost då Hanna Wijk reducerar för Häcken efter en fin assist från Marika Bergman Lundin.

I den andra halvleken fortsätter Häcken att kämpa och Josefine Rybrink drar på sig en varning för en tuff tackling. Hammarby byter in Vilde Hasund i den 57:e minuten och gästerna svarar med två byten, när Monica Jusu Bah och Aisha Masaka ersätter Rusul Rosa Kafaji och Felicia Schröder.

Hammarby gör två byten i den 73:e minuten när Smilla Holmberg och Ellen Gibson kommer in, och gästerna tar på sig ytterligare två byten i den 82:a minuten, när Alexandra Hellekant och Ruby Grant tar plats på planen för Filippa Curmark och Marika Bergman Lundin.

BK Häcken ger inte upp och Masaka gör en komfortabel nick som går in i den åttio sjunde minuten. Gibson får en varning för Hammarby strax innan full tid och i matchens sista byten tar Hammarby in Sara Kanutte Fornes i stället för Madelen Janogy.

Hammarby vinner slutligen matchen med 3-2 och tar en bekväm ledning i OBOS Damallsvenskan-tabellen. BK Häcken ligger på andra plats och kommer troligtvis att fortsätta kämpa om topplaceringar.