Match i Söderettan, damer 2010
Matchstart: 2010-05-08 kl 15:00
Arena: Arenastaden, Värendsvallen 1, Växjö
Publik: 153

Matchen mellan Östers IF och Sils IF började jämnt med båda lagen kämpade för att skapa målchanser. I den 29:e minuten var det Sils IF som tog ledningen genom Sofia Emanuelssons mål, vilket skickade laget i ledning med 0-1.

Östers IF gav inte upp och i den 43:e minuten kom kvitteringen genom Elin Nilsen, som satte in bollen i mål och gjorde ställningen 1-1. Laget fortsatte att pressa och i den 52:a minuten tog de till och med ledningen genom Sanna Turessons mål, vilket gjorde det 2-1 till Östers IF.

Men Sils IF gav inte heller upp och i den 61:a minuten fick de till en kvittering genom Caroline Berling, vilket satte ställningen till 2-2. Sedan, i den 72:a minuten, tog Sils IF ledningen igen genom Julia Åhmans mål och gjorde det 2-3 till bortalaget.

Östers IF försökte desperat att komma tillbaka, men lyckades inte få in något mål trots flera försök. Matchen slutade därmed 2-3 till Sils IF, vilket innebar en viktig seger för bortalaget som därmed klättrade på tabellen.