Arena: Falkenbergs IP A
Publik: 358

Matchreferat:

Det var en solig måndagkväll på Falkenbergs IP när Falkenbergs FF tog emot Tölö IF i en spännande match i Söderettan för damer. Publiken på 358 personer hade samlats för att se de båda lagen göra upp på planen.

Matchen började intensivt och redan efter en minut skapade hemmalaget Falkenbergs FF chanser framåt. Det dröjde inte länge innan Angelika Johansson satte 1-0 till Falkenbergs FF i den sjunde minuten. Johansson var het i målform och ökade på sin målskörd med ytterligare ett mål i den 12:e minuten.

Tölö IF försökte kämpa sig tillbaka in i matchen, men det var Falkenbergs FF som dominerade spelet. Anneli Bengtsson ökade på ledningen till 3-0 i den 33:e minuten. Kort därefter fick Tölö IF sitt andra bakslag när Johanna Friberg blev utvisad i den 38:e minuten.

I halvtid gjorde båda lagen ett byte, men det var Falkenbergs FF som fortsatte att pressa på. Michaela Danielsson utökade ledningen till 4-0 strax efter pausvilan. Angelika Johansson fullbordade sitt hattrick med två mål till i den 54:e och 59:e minuten.

Falkenbergs FF hade full kontroll över matchen och lät inte Tölö IF komma till några farliga chanser. Matchen slutade med en övertygande 6-0 seger för Falkenbergs FF. Det var en stark insats av hemmalaget som visade prov på effektivitet och skicklighet på planen. En välförtjänt seger inför den hemma publiken på Falkenbergs IP.