Match i Söderettan, damer 2010
Matchstart: 2010-08-08 kl 15:00
Arena: Arenastaden, Värendsvallen 1, Växjö
Publik: 231

Den söndagseftermiddagen den 8 augusti 2010 möttes Östers IF och Stattena IF på Arenastaden, Värendsvallen i Växjö inför en publik på 231 personer. Domare för matchen var Cecilia Eriksson med assistans av Luis Dinamarca Nunez och Tobias Ström.

Redan efter tre minuter tog Stattena IF ledningen genom Therese Lundholm, och ökade sedan sin ledning till 2-0 genom Emma Krantz i den 35:e minuten. Stattena IF:s Josefine Wiksell drog på sig en varning i den 39:e minuten.

I den andra halvleken lyckades Östers IF reducera genom Amalia Karlsson i den 65:e minuten, men Stattena IF ökade återigen sin ledning till 3-1 genom Rebecca Johansson i den 89:e minuten.

Östers IF gjorde flera försök att komma tillbaka in i matchen, bland annat genom byten av spelare som Josephine Larsson och Fevrounia Stafilidou, men Stattena IF höll emot och säkrade segern.

Efter matchen ligger Östers IF kvar på plats 3 i tabellen medan Stattena IF klättrar några placeringar upp och ligger nu på plats 10.