Match i Söderettan, damer 2010
Matchstart: 2010-08-28 kl 15:00
Arena: Gröndals IP 1, Kalmar
Publik: 146

Matchen mellan IFK Kalmar och Tölö IF inleddes på Gröndals IP 1 inför en publik på 146 personer. Domaren Sandro Smailagic höll i spakarna med assisterande domare Angelica Nyberg och Nathalie Sjöstrand vid sin sida.

Det var Tölö IF som tog ledningen i den åttonde minuten efter ett mål av Antonia Pettersson, vilket gav dem en 1-0 ledning. Men IFK Kalmar kom tillbaka och kvitterade i den 36:e minuten genom Mamy Ndiaye. Bara sex minuter senare gjorde Ndiaye ett till mål och vände matchen till 2-1 till IFK Kalmar.

Strax innan halvtid fick Mamy Ndiaye en varning, men det hindrade henne inte från att fortsätta sätta bollen i nät. Precis innan halvtidsvilan gjorde hon sitt tredje mål för dagen och completeade en hat trick, vilket gav IFK Kalmar en 3-1 ledning.

I den 71:a minuten utökade Mamy Ndiaye sin målskörd och gjorde sitt fjärde mål för dagen, vilket gav IFK Kalmar en 4-1 ledning. Tölö IF gav inte upp och reducerade till 4-2 genom Fridolina Rolfö i den 78:e minuten.

Matchen slutade 4-2 till IFK Kalmar efter en imponerande insats av Mamy Ndiaye. Ett viktigt resultat som tog dem upp i tabellen och lämnade Tölö IF med en besviken känsla efter att ha tappat en ledning.