Match i Söderettan, damer 2010
Matchstart: 2010-08-28 kl 15:00
Arena: Maxivallen, Ljungsbro (f d Cloettavallen A)
Publik: 74

Matchen mellan Linköping Kenty DFF och Östers IF på Maxivallen i Ljungsbro började händelserikt. Redan i den 20:e minuten tog Östers ledningen genom Anna Persson som kunde placera bollen bakom Linköpings målvakt. Linköping försökte komma tillbaka in i matchen men hade svårt att skapa farliga chanser.

I den 36:e minuten utökade Östers sin ledning genom Sanna Franzén, vilket gjorde det ännu svårare för hemmalaget att komma tillbaka. Linköping försökte pressa på för en reducering men Östers försvar stod emot.

I den andra halvleken gjorde båda lagen några byte för att försöka förändra matchbilden. Trots att Linköping hade fler avslut på mål lyckades de inte överlista Östers målvakt.

I den 71:a minuten drog Östers Elin Medin Hjertberg på sig en varning. Efter det fortsatte båda lagen att kämpa och försöka skapa chanser.

Matchen slutade med Östers seger med 2-0. Trots en kämpainsats från Linköping Kenty DFF lyckades de inte komma ikapp och Östers IF kunde ta med sig tre poäng hem. Publiken på Maxivallen fick se en underhållande match med spänning ända till slutsignalen.