Match i Söderettan, damer 2010
Matchstart: 2010-08-29 kl 15:00
Arena: Strandvallen, Mallbacken
Publik: 205

Mallbackens IF tog en viktig seger på hemmaplan mot Vittsjö GIK i söndagens match på Strandvallen. Inför en publik på 205 personer inledde Mallbacken starkt och tog ledningen redan i den 15:e minuten genom Ida Nordqvist.

Vittsjö GIK försökte komma tillbaka och bytte i halvtid ut Sara Nilsson mot Louise Green. Men istället var det Mallbacken som höjde tempot efter paus och skapade flera farliga lägen. I den 71:a minuten ökade Louise Haraldsson ledningen till 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Trots två varningar till Vittsjö GIK kunde inget lag få in fler bollar i målet. Mallbackens IF kunde därmed notera en välbehövlig seger som härmed minskade avståndet till de andra lagen i botten av tabellen. Vittsjö GIK å sin sida behåller sin fjärdeplats i tabellen. Domare för matchen var Tess Olofsson med assistance av Jörgen Skyllkvist och Stefan Fredriksson.