Matchstart: 2013-04-07 kl 16:20
Arena: Borås Arena
Publik: 3 369

Det var en spännande match på Borås Arena när Ljungskile SK tog emot Hammarby i den fjärde omgången av Superettan. Publiksiffran var inte den högsta, endast 3369 personer hade tagit sig till arenan, men stämningen var på topp.

Domare Kristoffer Karlsson gjorde ett bra jobb med att hålla tillbaka spelarna, trots att fem varningar delades ut under matchen. Hammarby fångade bollen direkt i början av matchen och pressade Ljungskile SK hårt, men de kunde inte göra några mål. Erik Sundin fick en tidig varning i den sjunde minuten och Thomas Guldborg Christensen följde snabbt efter med en varning i den 31:a minuten.

Ljungskile SK svarade genom att få två varningar själva, då både Aleksandar Kitic och Tobi Alabi fick varningar i den 43:e och 44:e minuten. Nikolas Ledgerwood från Hammarby fick också en varning i den 44:e minuten.

Halvtidsvilan började med en 0-0-ställning och Hammarby bytte in Monday James i den 45:e minuten för att försöka ge dem det lilla extra i anfallspelet. Det dröjde till den 61:a minuten innan nästa byte lades, då Sebastian Castro Tello ersatte Mattias Adelstam för Hammarby.

Ljungskile SK bestämde sig för att byta ut Jonas Lindberg i den 62:a minuten och Robin Iglicar ersatte honom. Monday James från Hammarby fick en varning i den 67:e minuten och spelet blev alltmer intensivt.

Ljungskile SKs tränare bestämde sig för att byta ut James Sinclair i den 73:e minuten, men inget byte gjordes. Hammarby bytte ut Christophe Lallet och ersatte honom med Mikael Rynell i den 83:e minuten. Med bara några minuter kvar att spela bytte Ljungskile SK ut Amir Suljic och ersatte honom med Nuri Mustafi.

Matchen slutade med 0-0 och båda lagen delade på poängen. Båda lagen kämpade in i det sista, men det var ingen som lyckades göra mål. Nästa gång de möts kommer båda lagen förmodligen att kämpa ännu hårdare.