Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-04-28 kl 17:00
Arena: Landskrona IP E-plan konstgräs
Publik: 2 381

Örgryte IS tog hem en stark seger på bortaplan då de mötte Landskrona BoIS i en spännande match på söndagen. Matchen spelades på Landskrona IP:s E-plan konstgräs inför en publik på 2381 personer. Domare för matchen var Lars Olsson, assisterad av Fredrik Klyver och Anders Böwing.

Örgryte IS inledde starkt och tog ledningen efter bara 13 minuter, då Oskar Wallén gjorde mål med assist från Johan Lundgren. Tre minuter senare utökade Örgryte sin ledning till 2-0 genom David Leinar, återigen med assist från Lundgren. Johan Hedman fick en varning för Örgryte i den 23:e minuten och fem minuter senare fick även Christoffer Tapper Holter från Landskrona en varning.

I den 35:e minuten gjorde Emil Ahdrian mål för Örgryte med assist från Richard Yarsuvat och laget ledde nu med 3-0. Landskrona gav inte upp och lyckades reducera till 3-1 precis innan halvtidsvilan, genom Christoffer Tapper Holter med assist från Andreas Dahl.

I den andra halvleken var det Landskrona som tog initiativet och i den 48:e minuten lyckades Andreas Dahl göra mål och reducera ytterligare, till 3-2. Örgrytes tränare Hans Prytz blev dock utvisad i den 67:e minuten. Landskrona försökte desperat att få in en kvittering men Tobias Bratt fick en varning för Örgryte i den 84:e minuten. Istället var det Örgryte som punkterade matchen i den 89:e minuten, då Emil Ahdrian gjorde sitt andra mål för kvällen med assist från Lundgren.

Matchen slutade 2-4 till Örgryte som fick med sig tre viktiga poäng. Landskrona fortsätter att kämpa för att hitta formen i Superettan.