Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-05-15 kl 19:00
Arena: Gamla Ullevi
Publik: 2 850

Ljungskile SK tar en stor seger mot GAIS på Gamla Ullevi med matchens enda mål. Matchen startade kl. 19:00 på onsdagskvällen inför en publik på 2850 personer. Domare var Robert Daradic med Joakim Amri Nilsson och Andreas Grönman som assisterande domare.

Ljungskile SK var det laget som började matchen bäst, men GAIS försvarade sig väl och höll bortalaget borta från målet. I den 39:e minuten blev Ljungskiles Tobi Alabi varnad efter en tuff tackling.

I den andra halvleken bytte Ljungskile in David Johannesson efter 58 minuter, samtidigt som Tobi Alabi gick ut. GAIS gjorde sin första byte i den 67:e minuten då Mohammed Abdulrahman byttes in för Linus Tornblad, vilket gav GAIS mer offensiv kraft.

Efter bara fyra minuter var det David Johannesson som blev varnad för ett tufft ingripande. Ljungskile gjorde sitt andra byte i den 71:a minuten när Josemar Santana Silva kom in istället för Petter Björlund, vilket gav laget mer stabilitet i försvaret.

GAIS bytte sedan ut Patrik Wallin för Eiton Andreas Augustsson i den 75:e minuten för att ha mer bredd på mittfältet. GAIS Björn Andersson fick en varning i den 76:e minuten.

Ljungskile bröt deadlocket i den 77:e minuten när Jonas Lindberg satte bollen i mål. GAIS svarade snabbt och bytte in Malkolm Moenza för Hampus Andersson i den 84:e minuten.

Matchen slutade sedan 0-1 till Ljungskile SK. GAIS ligger nu på plats nio i tabellen, medan Ljungskile ligger på sjätte plats.