Jönköpings Södra IF - IFK Värnamo (0 - 0)
Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-05-22 kl 19:00
Arena: Stadsparksvallen, Jönköping
Publik: 2 232

Det var en intensiv och händelserik match mellan Jönköpings Södra IF och IFK Värnamo på Stadsparksvallen igår kväll. Matchen slutade 0-0 men det var inte på grund av bristen på chanser utan mer på grund av de starka försvarsinsatserna från båda lagen.

Jönköpings Södra IF började matchen starkt men hade svårt att omvandla deras chanser till mål. IFK Värnamos försvar visade sig vara svårslaget och tacklade hårt för att hålla Södras anfallare borta. Joakim Karlsson och Aleksei Kangaskolkka fick varningarna för Jönköping under första halvlek.

IFK Värnamo pressade också hårt men deras chanser blev förvånansvärt blockeras av Södras försvarare. Båda lagen var noga med försvarsspelet vilket gjorde det svårt för motståndaren att skapa målchanser.

Under andra halvlek byttes Joel Löw in för IFK Värnamo i stället för Dzenis Kozica. Men det var Durim Berisha som hade den bästa chansen att göra mål för Värnamo. Dock kunde Södras målvakt rädda med en fantastisk räddning.

När matchen närmade sig slutet byttes Freddy Winsth in som en sista ansträngning att göra mål för Värnamo. Men det var förgäves då deras anfallare gjorde ett felaktigt drag och deras anfall avbröts av Jönköpings Södra IF:s försvarare.

Matchen slutade 0-0 med IFK Värnamo på botten av tabellen men med en förbättrad prestation. Både lag managerna var nöjda med deras respektive försvar och båda hoppas att de kan fortsätta deras positiva resultat när de ställs mot andra lag i framtiden.