Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-06-02 kl 16:00
Arena: Behrn Arena
Publik: 4 087

Örebro visade sin styrka i en spännande match mot Östersunds FK på Behrn Arena. Med en publik på 4087 åskådare och under ledning av domare Robert Daradic, slog Örebro till efter 23 minuter. Patrk Haginge stod för första målet och assisten kom från Samuel Wowoah som spelade fram bollen på ett elegant sätt.

Med en ledning på 1-0 kunde Örebro spela med självförtroende och utnyttja sina offensiva kvaliteter. Endast fem minuter senare kom nästa mål, denna gången från Kalle Holmberg, som inte ville vara sämre än Haginge. Ahmed Yasin stod för assisten som satte upp Holmberg så att han kunde sätta bollen i nätet.

I andra halvlek försökte Östersund att komma ikapp. De gjorde ett byte tidigt i halvleken då Alexis Mendiola gick in istället för Oluwatobiloba Joseph som inte hade varit lika effektiv som tränaren hade önskat. Tyvärr hade inte bytet önskad effekt och spelet fortsatte på samma sätt som i första halvlek.

I den 65:e minuten belönades Samuel Laryea Mensiro med en varning efter att han brutit reglerna vid flera tillfällen under matchen. Östersund försökte att byta ut Isaac Shaze mot Viktor Ageskär för att försöka lyfta spelet men det räckte inte.

Sista minutrarna blev dramatiska när Östersund gjorde två byten, Ryan James Gilligan byttes ut mot Juan Jose Hervias Beorlegui och Viktor Ageskär gick in i stället för Isaac Shaze. Även Örebro gjorde byten. Alhassan A Haestad Kamara byttes ut mot William Atashkadeh och Kalle Holmberg gick ut för Marcus Astvald.

Matchen slutade 2-0 till Örebro som visade att de är ett lag att räkna med i Superettan i år. De vann tack vare sin effektiva offensiv och sina vassa anfall. Östersund hade flera chanser att göra mål men lyckades inte ta till vara på dem. Det här var en väl genomförd match och Örebro kan vara stolta över sin prestation.