Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-06-08 kl 16:00
Arena: Gamla Ullevi
Publik: 1 548

Örgryte IS mötte Östersunds FK på Gamla Ullevi i vad som skulle bli en högintensiv och spännande match i Superettan. Publiksiffran landade på 1548 åskådare, som var på plats för att stötta sitt favoritlag. Domaren för matchen var Johan Krantz, assisterad av Peter Arnesson och Gustav Axmon.

Matchen började med högt tempo från båda lagen, men det var Örgryte IS som först lyckades göra ett mål. Johan Hedman slog in bollen i nätet i den 27:e minuten. Östersunds FK försökte ivrigt att kvittera målet men hade svårt att komma igenom det tuffa Örgryte-försvaret. Jakob Lindström från Örgryte IS fick en varning i den 29:e minuten, och bara åtta minuter senare fick han en ny varning, vilket ledde till att han blev utvisad i den 45:e minuten.

Örgryte IS fortsatte att dominera matchen trots att de var en man kort. I den 66:e minuten lyckades Jacob Ericsson göra ett mål, assisterad av Johan Hedman. Östersunds FK gav inte upp utan kämpade vidare och i den 71:a minuten gjorde Alexis Mendiola ett mål efter ett pass från Seon Min Moon.

Matchen var stundtals mycket känslosam och flera spelare ådrog sig varningar. Peter Abrahamsson från Örgryte IS fick en varning i den 74:e minuten. Båda tränarna valde att göra flera byten i slutet av matchen för att försöka avgöra matchen till sin fördel. Örgryte IS slutade som vinnare med siffrorna 2-1 tack vare målen av Johan Hedman och Jacob Ericsson.