Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-06-23 kl 17:00
Arena: Borlänge Energi Arena
Publik: 1 591

Det var en spännande match på Borlänge Energi Arena när IK Brage tog emot GIF Sundsvall i Superettan på söndagseftermiddagen. Med 1591 åskådare på plats, fick publiken se gästerna öppna målskyttet redan efter sex minuters spel när Ari Freyr Skúlason satte 0-1 för Sundsvall.

IK Brage kämpade på för att kvittera, men det var istället Skúlason som återigen visade sin målfarlighet när han satte 0-2 för Sundsvall i den 31:a minuten. Tyvärr var inte IK Brage på sin bästa dag och Sundsvall fortsatte att ha kontroll över matchen.

I den andra halvleken fick Adam Chennoufi och Dennis Olsson vars varsinn varning för Sundsvall och Njogu Demba ersatte Martin Rosell för IK Brage i den 67:e minuten. Demba försökte verkligen sprida energi i hemmalaget och det var i den 75:e minuten som IK Brage fick sin utdelning. Dragan Kapcevic svarade för ett mål och reducerade till 1-2. Peter Stenberg stod för assisten.

Sundsvall gjorde två byten senare i matchen när Nicklas Maripuu och Pa Amat Dibba ersatte Adam Chennoufi och Daniel Sliper. Trots försök kunde IK Brage inte komma närmare än så och matchen slutade 1-2 till gästerna från Sundsvall. Domaren Magnus Ahlsén och de assisterande domarna Albert Andersson och Gustav Axmon gjorde en bra insats på planen.